Hus på halva vägen öppnar

091104

Start i dag för halvvägshuset som ska hjälpa till på vägen tillbaka till ett bra liv. Möt konstnärinnan som har rörigt i huvudet men pedantiskt i sin ateljé och följ med på äventyr i "dammsugarpåseträsket" - Lyssna!

Halvvägshuset öppnar dörren
I dag startar verksamheten vi nya halvvägshuset på Frösön. Män som tidigare varit på  behandlingshem eller hos kriminalvården ska där få hjälp att komma tillbaka till samhället.

Lyckad satsning av A-laget
A-lagets Allservice säljer tjänster som snickeri, bilvård, snöskottning och trädgårdsarbete och vill få chansen att hjälpa andra - och det har fungerat bättre än väntat.

Vi besöker en pedantisk konstnär
Det var tio år sedan hon hade en helt egen utställning - nu är det dags igen. Vi hälsar på konstnären Annika Persson på Frösön.

Jakten på dammsugarpåsarna
Vår reporter hör till dem som drabbats av svåra relationsproblem med sina dammsugarpåsar - dvs de nya han inte hittar när de gamla tagit slut. Hur ska det gå när han ger sig ut på jakt efter rätt sorts påsar? Lyssna!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista