Tandemcykling i snöslasket

091106

På tandemcykel genom Sverige i snöslasket för att väcka ungdomars engagemang för omvärlden - vi talade med en av cyklisterna. Artisten Karl Martindahl är ute på turné i länet denna vecka och bjuder på 60-talsmusik. Vi testar nya låtar och ställer frågan "Hit eller inte?" Helena Bergströms ny film "Så olika". Livemusiken efter fem bjöd på återföreningen av kultbandet Hardda Ku Hardda Geit.

På tandemcykel genom Sverige i snöslasket
Johan Brattström, 24, och Christoffer Eriksson, 27, kommer under fem veckors tid att cykla 250 mil på en tandemcykel. Resan startar den 26:e oktober vid Sveriges nordligaste punkt, Treriksröset, och har sitt slutmål i Smygehuk i Skåne. Syftet med kampanjen är att få fler människor, framför allt ungdomar, engagerade i utvecklings- och rättvisefrågor.

Helena Bergström regisserar filmen Så olika
Så blir det svensk film. Feel-good-komedin "Så olika". Den folkkära skådespelerskan Helena Bergström spinner vidare på temat att vara olika när hon nu regisserar sin andra långfilm. Vår recensent Lillemor Lagerdahl har sett den.

Karl Martindahl spelar 60-talsmusik
Karl, tillsammans med musikerna Roger Rådström och Erik Lund besökte Lyssna. De förklarade sin kärlek för 60-talsmusik, spelade Monkees och Simon & Garfunkel live i studion, berättade om turnén de gör i länet och fick dessutom tycka till om nya låtar i veckans Hit eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista