Björn Nordquist

Jordbunden, men ständigt med högtflygande planer. Älskar mysiga hemmakvällar och mycket vind i ansiktet på fjället eller havet. Förmedlar gärna värme och kärna mellan dubbla bottnar…

Vill du kontakta Björn?

Varför blev det radio för dig?
Med sikte på helt annan karriär i luften träffade jag en radioman på ett kalas som drog in mig i radions värld 2003, och sen har det blivit mer. Och mer… Från början såg jag det bara som en tillfällig bekantskap, men har efterhand upptäckt vilket fantastiskt medium radio är; portabelt, direkt, levande, avslöjande, med sagolika möjligheter. Som att läsa boken istället för att se filmen. Vi skapar bilder tillsammans med den som lyssnar - både sanna och fantasifulla.

Varför ska man lyssna till Lyssna?
Lyssna har det oväntades charm. En salig blandning i en positiv bemärkelse - det ska kunna vara roligt, intressant, lätt, men samtidigt kunna beröra och uppröra. Det går förstås att säga om mycket, men om man är man eller kvinna i sina bästa (!) år ska det gå att njuta av aktualiteter och reportage inom en rad områden. Lyssna!

Vem skulle du helst vilja intervjua?
Tja, Usama bin Laden kanske, eller annan ledare med terror som öppen metod. Att gräva i mörkret, ilskan och problemen. Hur tänker han sig vår värld? Varför? Vart? Medel och mål. Och kanske lite mysigt också, favoritmat, färg, hobbies, bästa film, hur man älskar och om barn och kyssar. På en fäll framför brasan, lite mysigt hemmahosreportage, där vi ändå inte värjer för de tuffa frågorna…

Vad gör du helst på fritiden?
Jag är väl lika blandad som programmet Lyssna. Reser gärna kort och långt mot okända mål. Älskar att lyssna och skapa musik, se teater med tanke och ambition, att stå på fjället ensam i ristande storm, sitta i en segelbåt med vatten i ansiktet, se andra människor berörda och glada. Älskar att ta i, kämpa, svettas, men också att njuta i soffan efteråt.

Om du inte hade jobbat på SR Jämtland - var hade man hittat dig då?
Någonstans där jag sätter ihop saker, skapar, snickrar i trä eller snickrar ord och upplevelser. Eller kanske pilot för resandets och viddernas skull, läkare för det gudomliga i läkandets konst, skådespelare för det mustiga och förlösande eller lärare för att det är så skoj att kunna saker. Vi får väl se var jag hittas i framtiden. Vi ses! Eller hörs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".