1 av 2
Teresita tillsammans med mamma Eva Alfredsson och pappa Florian Stamm - en aktiv familj på Frösön som är mycket ute och rör på sig på olika sätt.
2 av 2
Radiohusharen trivs under trappen vid Radiohuset i Östersund. Foto: Lotta Löfgren 091116

Rör på dig!

091116

Vi startar en ny serie på tema livsstil - 8-åriga Teresita och hennes familj kanske kan inspirera dig att komma ut och röra på dig mer. Hör också om elever i Strömsund som uteblir från vissa lektioner av religiösa skäl - är det skolk eller exempel på religionsfrihet? Lyssna!

Skolk eller religionsfrihet i Strömsund?
I Strömsund är inte alla barn med på alla lektioner - av religiösa skäl. Är det skolk eller utövar de bara sin religion? Vi har pratat med Nasiba Shokirova, uzbekisk muslim och lärare, samt med skolchefen i Strömsund Lars Boberg.


Var med från start - Rör på dig!
Hur mycket rör du på dig egentligen? Vill du komma igång och motionera? Eller har du kommit igång men har svårigheter med att motivera dig till att fortsätta? Kanske kan Teresita och hennes familj inspirera dig lite.

Radiohusdjur lyser upp novembermörkret
Det har alls inte med dagens program att göra, men vi vill ändå visa upp vår numera vintervita radiohushare som denna höst varit oss lika trogen som den allra trognaste radiolyssnare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".