Dagen före på scen och film

100111

Grupptryck brukar inte förknippas med något positivt, men kan det vändas till något bra? Det är en fråga i nya pjäsen "Dagen före" som turnerar bland sjätteklassare i länets skolor. Vill du sjunga bättre? Sångpedagogen Astrid Domino kommer med tips idag - Lyssna!

Vill försena alkoholdebut med teater och film
"Dagen före" heter teaterpjäsen som nu ska bli film och målet är att få igång en diskussion kring grupptryck och alkohol bland unga. 

Med komplett sångteknik
Astrid Domino från Brunflo är sångpedagog, hon ska alltså hjälpa andra att sjunga bättre. Men hon använder en pedagogik som i viss mån skiljer sig från hur man traditionellt brukar lära folk att sjunga. Och det började med att hon inte visste riktigt hur hon skulle hjälpa några elever att sjunga modern musik som pop och rock.

Smala filmer för kalla dagar
Vår filmrecensent Lillemor Lagerdahl har tittat på tre dvd-filmer på temat Smala filmer och börjar med "Milk" med Sean Penn i huvudrollen. Lillemor Lagerdahl ger "Milk" tre P4-antenner. Dokumentären "Drottningen och jag" får fyra P4-antenner och slutligen får "Gud Lukt och Henne" tre P4-antenner. Men kom ihåg att det nu blivit lite varmare så nu måste ni ut och njuta av vintern också...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".