1 av 2
En av flera visioner för Östberget på Frösön
2 av 2
Arkitekterna Tom Finch och Johan Berglund Foto: Stefan Hanberg

Östberget utan Björntand

100112

Hör om nya visioner för Östberget på Frösön. Om en ny sorgegrupp för anhöriga till någon som begått självmord. Om aktiviteter i familjelivet nu när det är vardag igen. Och hör morgonens gäst Rosa Taikon efter fem.

Ett nytt Östberg utan Björntand
För att göra Östberget på Frösön mer tillgängligt och iögonenfallande visar nu Färgfabriken Norr upp modeller, bilder och rörliga projektioner på hur berget skulle kunna förändras utan att man gör alltför stora ingrepp i miljön. Det är en arkitektfirma i London som lägger fram sin idé som man hoppas invånare och beslutsfattare ska diskutera kring. På Färgfabriken möter vi arkitekterna Tom Finch och Johan Berglund.

Fler bilder och förslag på hur Östberget skulle kunna se ut...

Hur man får hela familjen att röra på sig
För första gången i år handlar det om familjeliv. Det är januari, skolorna drar igång och yrkeslivet börjar bli som vanligt igen för de vuxna, och det är start för många organiserade aktiviteteter för både barn o vuxna. Johanna Öhrnell, trebarnsmor som jobbar med familjerelationer, svara och funderar kring aktiviteter i vardagen för barn och föräldrar.

Stor sorg svår att hantera
I februari startar en sorgegrupp för anhöriga till någon som begått självmord. Sassa Tumegård och Carina Grinde är diakoner i Brunflo och Torvalla och dom ska leda gruppen. Trots att det handlar om kaos är träffarna strukturerade.

Rosa Taikon
Rosa Taikon var gäst i morgonens Väckarklocka. Rosa är känd inte bara som silversmed utan också för sitt starka samhällsengagemang. Hennes lillasyster Katarina blev känd genom böckerna om Katitzi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".