1 av 3
Tord Borgefjäll är för uranutvinning. Foto: Torbjörn Laxvik
2 av 3
Skolan i Gåxsjö. Foto: Ann-Louise Rönestål Ek.
3 av 3

Skyltar för uran i Myrviken

100203

Hör OS-hopp från Östersund som ska till Vancouver och kriga om medaljer i skicross, hör om livet i Gåxsjö sedan skolan lades ned, hör Gert Andersson - gårdsmejerist och ambassadör för lokalt producerad mat - också snackar vi uran igen - Lyssna!

Sätter upp skylten för uranbrytning
Folkpartiet i Jämtlands län har ställt sig positivt till gruvbrytning i allmänhet och uranutvinning i Oviken i synnerhet. Vi har träffat Tord Borgefjäll som är för gruvbrytning på orten.

Gåxsjö lever vidare utan skolan
Vad händer med en by när skolan lägger ner? Flyttar alla så att byn dör eller går det att hitta andra vägar? Vår reporter for till Gåxsjö i Strömsunds kommun. I somras lades skolan ner och sen i höstas går barnen på skola i Hammerdal istället.

Stort engagemang för lokalt producerad mat
Han värnar om och propagerar för den traditonella maten som bygger på lokala råvaror. Är getbonde och gårdsmejerist i Raftsjöhöjden och aktiv i Slow Food-rörelsen. Gert Andersson har många tankar och åsikter om mat.

Siktar på OS-medaljer i skicross
Vi har träffat två OS-hopp från Östersund som ska till Vancouver och kriga om medaljer i den nya grenen skicross.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".