Helena Jonsson - ett av våra guldhopp i OS

Klimatsnack vid världens högsta byggnad

100208

Hur ser världens högsta byggnad ut på nära håll? Värms jorden verkligen upp? Är det bra att leka med sig själv intimt? Hur fort går det i en rodelbana? Vad tycker dom om snö i Skåne? Är det kul med Public Service? Vad blir svaren till fem snabba frågor till några av våra OS-stjärnor?

Klimathot överdrivet enligt webbesökare
I vår webfråga har över hälften kryssat i att växthuseffekten är ett tillstånd hus paranoida forskare, medan bara en fjärdel anser att kyla i vinter är en tillfällig dipp i uppvärmningen... Över 60% procent tror att klimathotet är överdrivet enligt en webfråga i Aftonbladet. Klimatkunnige Andreas Gyllenhammar är med oss per telefon intill världens högsta byggnad i Dubai.

Fem snabba till tre snabba

På fredag invigs de Olympiska spelen i kanadensiska Vancouver. Nästan var fjärde olympier har anknytning till länet. Möt tre av våra guldhopp - skidskyttetjejerna från länet Helena Jonsson, Anna-Carin Olofsson Zidek, och Anna-Maria Nilsson, här genom fem snabba frågor.

Inte mycket snack om egenhändig sysselsättning
Karin Wåhlén arbetar bland annat med med sexuell hälsa vid landstingets Folkhälsocentrum. Marcus Frånberg har pratat med henne och vi hör hennes syn och yrkesmässiga erfarenhet sen 30 år i ett spännande och livgivande ämne.

En kurvig 50-åring
I lördags firade Hammarstrands Rodelklubb 50 år och före detta medlemmar och åkare från hela landet samlades i Hammarstrand för att träffas, fira och tävla mot varandra - en sista gång... Även P4:s Lars Sandberg fick pröva rodelbanan.

Snöskottning inte populärt i Skåne
I länet har vi haft en ganska normal vinter snömässigt, men i Skåne har det varit ööverföd av den vita varan och då blir det besvärligt. Lotta Malmstedt var ute i det senaste snökaoset i Malmö.

Driver med aktuell utnämning
Public Service av och med imitatörerna Rachel Mohlin och Göran Gabrielsson samt manusförfattarna och programledarna Erik Blix och Mattias Konnebäck. Public Service hörs i sin helhet i Godmorgon, världen! i P1 på söndagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".