1 av 2
2 av 2

Yxskaftkälen aktuell by på nätet

100209

Vi snackar vindkraft och hur vinsterna ska kunna stanna kvar på orten, hör om barn och mobiltelefoner, senaste nytt kring Lars Vegas Trio också kollar vi in en webbsida för en liten by som verkar ha kopplingar till det mesta som sker - Yxskaftkälen. Lyssna!

Lokalt kapital viktigt för att behålla vindkraftvinster 
Per Stjernström i Sikås är en av dem som satsar på vindkraft i trakterna av Munkflohögen, Raftsjöhöjden och Gåxsjö. Han tycker det är självklart att de som berörs ska få del av vindkraftsvinsterna.

Byn.nu hittar kopplingar till det mesta
George Clooneys besök i Jämtland, storbranden i centrala Östersund, skådespelaren Lennart Jähkel, skidåkaren Jerry Ahrlin och radioprataren Lotta Löfgren hittas alla hos Yxskaftkälen på nätet. Hur går det ihop? Lyssna!

http://www.byn.nu/


Barn och mobiltelefoner ett närmast outtömligt ämne
Behöver barn ha egen mobiltelefon och när är det i så fall lämpligt att få sin första? På tema "Familjeliv" samtalar Lotta Löfgren med Johanna Öhrnell om barn och mobiltelefoner.

Lars Vegas Trio åter på Börsen
Världens största trio från Östersund gör ett nytt gästspel på Hamburgerbörs i Stockholm. Det och andra nyheter kring bandet berättar kapellmästaren Lars Vegas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".