Demonstration för jobb och bra vård

100211

Hör om oro inom vården som lett till stor demonstration i dag, hör om skidlandslagets speciella vallabuss som inte fick åka med till OS, hör 19-åriga Isabelle som skapade sitt eget evenemang och hör hur välförberedd - eller inte - vår Vasaloppsåkare är inför starten om 24 dagar. Lyssna!

Oro vid Stuguns hälsocentral
Det finns motstridiga uppgifter om vad som kommer att ske vid hälsocentralen i Stugun. Blir allt som vanligt för patienterna efter förändringen eller blir man utan läkare i Stugun?

Med plakat och slagord genom Östersund
Anställda inom vården samlades i dag till demonstration mot landstingets neddragningar. De marscherade med plakat i hand för sina jobb och för vårdens kvalitet. Vår reporter fanns på plats.

Viktigt landslagsdel får inte åka till OS
Det svenska skidlandslaget i längd var först i världen med en valla-lastbil, men den fick inte följa med till de Olympiska Spelen i Vancouver.

Isabelle skapade eget teaterevenemang
19-åriga Isabelle Alvarado skapade ett eget arrangemang på Storsjöteatern i Östersund. Det blev hennes examensarbete på gymnasiet.

Endast 24 dagar kvar till Vasaloppet
Ska han stupa redan före första start? Hör veckans rapport från redaktionens Björn Nordquist som tämligen otränad tänkt genomföra Vasaloppet som sitt första uppdrag i ambitionen att i år genomföra en s.k. Svensk Klassiker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".