1 av 2
2 av 2

Musikverk uruppförs i Östersund

100224

Hör anställda vid ACB Laminat som just fått beskedet att konkursförvaltaren givit upp, hör Duo Gelland om ett musikverk som uppförs för allra första gången i helgen, hör mor och dotter som tävlar i VM för Draghundar i Tyskland och hör aktuelle skådespelaren Allan Svensson - Lyssna!

Nytt verk för violiner och stråkar
En av landets mest kända tonsättare, Ingvar Karkoff, har skrivit ett verk för Duo Gelland och Östersunds orkesterförening. Nu på söndag blir det ett uruppförande i Stora kyrkan, Östersund.

Mycket känslor för personalen vid ACB Laminat
Efter beskedet att konkursförvaltaren har givit upp försöken att hitta en köpare till ACB Laminats fabriker i Brunflo och Skanderåsen präglas stämningen bland de anställda av chock och uppgivenhet, men även tillförsikt och framtidstro.

Tävlar i VM för draghundar i Tyskland
Möt två draghundsfantaster som nu ska åka och tävla i VM i Tyskland. Ulrika och Maja Karlsson från Järpen är dessutom mor och dotter som har detta gemensamma intresse.

Nytt på gång med Svensson, Svensson
Träffa en skådespelare som för de flesta är känd som brevbäraren Gustav Svensson. Björn Jansson har träffat skådespelaren som förutom rollen som Gustav har mycket annat på gång...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista