1 av 3
Mårten Johansson har skrivit Lavinboken. Foto: Ann Louise Rönestål Ek 100301
2 av 3
Hjälpmedel vid lavin. Foto: Ann Louise Rönestål Ek 100301
3 av 3
Anders Kråik med flera i Handölsdalens sameby

Samer och markägare enas om renbetet

100301

Hör om genombrott i förhandlingarna om renarnas bete i Härjedalen, hör 15-årige Zebastian som ska tävla i Paralympics, hör hur du kan få bättre matvanor, om Gäddedeföretaget som öppnar filial på Frösön i dag också blir det lavinkunskap i sportlovstider - Lyssna!

Genombrott i förhandlingarna om renbetet
Kanske kan en mångårig konflikt nu lösas. I dag kom besked om ett genombrott i förhandlingen om vinterbetet i Härjedalen. Samebyarna säger ja till markägarnas bud på tre kronor per hektar.

Oro i Gäddede när Gelab öppnar Frösö-filial
Gäddede elektronik - Gelab - öppnar filial på Frösön men bland de anställda i Gäddede finns oron att hela verksamheten kommer att flytta till stan.

15-årige Zebastian yngst i Paralympics
Olympiska spelen i Kanada är över men redan den 12 mars invigs Paralympics där. Yngst av de svenska deltagarna är Zebastian Modin, Frösön.

Ny bok om lavinkunskap
Det finns stort intresse för att lära sig mer om laviner. Därför har Mårten Johansson vid Åre lavincenter skrivit Lavinboken, skidåkarens guide till att bedöma och hantera riskerna med laviner.

Hur bra sköter du lunchen egentligen?
En del äter en riktig lunch i lugn och ro varje dag - andra slarvar med lunchmåltiden eller hoppar till och med över lunchen helt. Hör vad dietisten har att säga om vikten av en bra lunch.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista