1 av 2
Clara Kempff, projektledare för Åre Kommunkör. Foto: Ann-Louise Rönestål Ek.
2 av 2
Lars Marcus och Hans Hedblad, Åre 100218 Foto: Anneli Johansson.

130 sjunger ut i Åres Kommunkör

100304

Hör om manligt och kvinnligt i musikens värld, om en ny satsning på kultur i sportkommunen Åre, om helgens firande av Åre som 100-årig vintersportort, om ny möjlighet till drop in-bröllop också är det bara tre dagar kvar till Vasaloppet - Lyssna!

Körsång i Åre för bättre hälsa och arbetsglädje
Åres kulturförvaltning satsar i år på projektet "Kultur är hälsa" som går ut på att öka de kulturella aktiviteterna på kommunens arbetsplatser. Det första konkreta resultatet är kommunkören där 130 kommunanställda sjunger tillsammans.

Bergbanan firar 100 år
På söndag 7 mars firas att bergbanan i Åre funnits i 100 år och att orten är lika gammal som vintersportort.

Maskulinitet är inte bara muskler
Varför väljer tjejer sång och killar trummor vid musikutbildningar? Genusfrågor diskuteras vid musiklinjen på Jämtlands gymnasium i Östersund.

Tips i sista minuten inför Vasaloppet
Redaktionens Björn Nordquist har nu bara tre dagar kvar att förbereda sig inför sin start i Vasaloppet och tar hjälp av kollegan Håkan Lundqvist som just åkt "Öppet spår".

Drop in-bröllop i sommar
I bröllopsyran inför Kronprinsessans giftermål har Skansen i Stockholm hittat på något som kanske kan locka den som inte vill planera så mycket inför sitt eget bröllop.

"This is it" nu också på dvd
Nu finns den på dvd - dokumentärfilmen om förberedelserna inför det som skulle ha blivit Michael Jacksons stora come back i London.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista