Lång väntan för utsatta kvinnor

100308

Hör om kvinnomisshandel på Internationella Kvinnodagen, hör om hur satsning på mjöl ger jobb i västjämtland, hör om kopplingen hälsa och kondomer och hör unga basket-tjejer från Jämtland som ska spela slutspel i Ungdoms SM - Lyssna!

Lång väntan för den som anmält brott mot kvinnofrid
I dag har vi rapporterat om kvinnomisshandel igen. Polisen i Jämtland har en speciell grupp som jobbar med brott som utförs i nära relationer. Sandra Rosén jobbar där och berättar att kvinnor har anmält sin partner för misshandel genomgår en svår period men så småningom börjar de må bättre.

Tjejer i Jämtland Basket i slutspel i Ungdoms-SM
För första gången på 18 år ska ett tjejlag från Jämtland spela slutspel i Ungdoms-SM och vi har varit med vid uppladdningen.

Satsning på mjöl ger jobb i västjämtland
Hälsotrendiga dinkelmjölet är grunden för ett familjeföretag i Duved som importerar och säljer dinkel till hela Sverige. I en friggebod i Duved sitter före detta gruvteknikern Michael Mayer vid sin dator och säljer mjöl.

Kondom och sexuell hälsa
I vår serie om sexuell hälsa hör du i dag om kondomen. Marcus Frånberg träffar Karin Wåhlén som arbetar med sexuell hälsa vid landstingets Folkhälsocentrum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".