1 av 3
Berta Hansson - Pojke med keps.
2 av 3
3 av 3

Kris i Ragunda upprör

100310

Hör om krisen i Ragunda som blev så tydlig igår när kommunchefen hoppade av. Hör om sportlovslediga barn som gör animerad film och tillbringar lovet i stallet! Hör om en ny utställning med verk av en av länets mest kända konstnärer  och om en ny bok apropå kronprinsessans bröllop - Lyssna!

Röster om Ragunda - en kommun i kris
Flera Ragundabor är arga, uppgivna och ledsna idag. Det är inte enbart för att Åke Ljusberg har slutat utan det verkar finnas ett pyrande missnöje med hur kommunpoliken sköts.  Radio Jämtland mötte  flera upprörda personer i Hammarstrand. En av dem var Vivianne Nygren, Korsåmon

Häst-tjejer firar lov i stallet
Caroline Sandberg från Hallsberg och Jessica Svensson från Fagersta är elever vid Dille Gård Naturbruksgymnasium. De har valt att arbeta i stallet med skolans islandshästar under sportlovet.

En av länets mest kända konstnärer ställs ut
Berta Hansson blev en av länets mest kända konstnärer och en utställning med många av hennes verk på Konstakademin i Stockholm blev välbesökt och mycket uppmärksammad av media. Nu har den utställningen kommit till Ahlbergshallen i Östersund.

Barn gör egen animerad film
Att göra en egen film är lättare än man tror, fast det gäller förstås att ha rätt utrustning.Det ställde Filmpool Jämtland upp med i går på Storsjöteatern.

Bokbranschen satsar på kungligt bröllop
När Kronprinsessan gifter sig passar bokbranschen på att ge ut en mängd böcker om just bröllop. Nu kommer en av de mer genomarbetade böckerna -"En brud för kung och fosterland", en gedigen inventering av alla svenska kungabröllop från Gustav Vasa och framåt.

Skolarbete och Melodifestival för Timoteij
Nu på lördag är det dags för finalen i Melodifestivalen och på Globens scen står tjejbandet Timoteij som ett av tio bidrag. Men går det att koncentrera sig på skolarbetet mitt i festivaluppladdningen?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".