1 av 2
Johan Dahlgren, Team Walles vid SM i Skotercross i Bruksvallarna. Foto: Lars Sandberg 100319
2 av 2
Ida Martinsson och Joel Wirström vid Friggaskolan i Östersund har varit med i undersökning om ungas attityder och inställningar. Foto: Ann-Louise Rönestål Ek 100322

SM och 30-årsfirande för skoterklubb

100322

Hör om ungdomarnas inställning till att bo kvar i länet, om framtiden för det sydsamiska språket, om hur man minskar vardagsstressen och om 30-årsjubilerande skoterklubben Team Walles som arrangerade SM i Skotercross i helgen - Lyssna!

Större möjligheter för samiska språket
Hör nya chefen för det nya sydsamiska språkcentret som ska erbjuda nya möjligheter att lära sig samiska. Man måste stödja självförtroendet och intresset för språket, säger hon.

Så tycker ungdomar i länet om framtiden
Hur tänker länets unga om sitt liv och sin framtid? Har de något inflytande över utvecklingen i samhället, känner dom trygghet i sin skolmiljö och mår dom bra? Nu presenteras resultatet av en stor undersökning.

Team Walles firar 30 år
I helgen arrangerades SM i Skotercross i Bruksvallarna för första gången. Arrangerande klubb var Team Walles som också firar 30 år som förening.

Tips för att hantera stress på bästa sätt
Den kan vara positiv, negativ, påtvingad eller kanske självpåtagen - ja den finns i många skepnader. Stressa av en stund och lyssna till ett samtal om just stress!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista