Lotta Löfgren, programledare och producent för Lyssna

Lotta Löfgren

Med ett finger på stadens puls, näringsliv och nöje i Östersund. Hockey och lite hårdrock
kan lätt slinka igenom med Lotta bakom micken.

Vill du kontakta Lotta?
lotta.lofgren@sverigesradio.se

Varför blev det radio för dig? 
Skriva...det var det jag var rätt bra på när jag sökte till Journalisthögskolan. Jag hörde redan i grundskolan till dem som fick högsta betyg på alla skrivningar, oavsett hur vidlyftigt jag använde mig av kommateringar, tankestreck och utropstecken eftersom lärarna ansåg att jag hade språket i min hand. Planen var att på sikt bli författare och tjäna grova pengar på bestsellers! Men när jag testade radio föll jag pladask - för att radio är så snabbt, direkt och levande. Och prata är jag ju också rätt hyfsad på ;-) Lyssna så hör du själv!

Varför ska man lyssna till Lyssna?
Vi som jobbar i programmet vill att det ska vara intressant och spännande, lustfyllt och inspirerande, överraskande och aktuellt. Vill du hänga med i det som händer? Lyssna!

Vem skulle du helst vilja intervjua?
Jaaa, svår fråga, men just nu blir nog svaret att i lugn och ro - med rejält avsatt tid - få hälsa på Barack Obama hemma i Vita Huset. Och fråga honom:
- Hur tänker du, som nu är världens mäktigaste man, göra för att vår värld ska bli bättre att leva i för många, många fler?

Vad gör du helst på fritiden?
Nåt kul med mina barn Oskar och Emma! Det kan vara att göra en skön utflykt, bada, fiska eller åka skidor - utför så klart!

Om du inte jobbat på P4 Jämtland - var hade man hittat dig då?
Kanske till häst i någon nationalpark världen över.
Faktiskt vill jag minnas att jag i mitten av 1980-talet beställde hem ansökningshandlingar från en skola för Mountain Rangers i USA... fast då drömde jag ju också om att bli arkeolog och upptäcka en ny farao-grav i Egypten, flyga högt och snabbt som helikopterpilot, bli marinbiolog och dyka vid tropiska korallrev och bli elefantskötare i Indien... Det är bara journalist-drömmen som slagit in - hittills!

Lotta Löfgren i januari 2009

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".