Allt fler kvinnor gör kejsarsnitt

100519

Hör om kejsarsnitten som ökar, ÖFK som laddar för stormatch i Svenska Cupen, tystnaden som ska hyllas på 68 platser i länet samtidigt och Persiens prins på bioduken - Lyssna!

Kejsarsnitt blir allt vanligare
Dåligt stöd under graviditeten och jobbiga erfarenheter från den första förlossningen kan vara orsaker som gör att allt fler kvinnor vill föda sina barn med kejsarsnitt.

Blött när ÖFK möter Häcken i Svenska Cupen
I kväll är det dags för Svenska Cupens tredje omgång. Kanske blir det sambatakter på arenan i Östersund när ÖFK tar emot mot allsvenska BK Häcken. Vår reporter träffar ÖFK:s vassaste anfallare vid den blöta konstgräsplanen.

SD lanserar tio punkter inför valet i Strömsund
Många partier satsar på att ta fullmäktigeplatser i länet i höst - Jämtland är det län med flest småpartier. Ett av dom är Sverigedemokraterna och i Strömsund har partiet nu lanserat ett tiopunktsprogram.

Tystnad tolkas på 68 platser samtidigt i länet
Söndagen 25 juli, på ett givet klockslag, börjar en kulturmanifestation i eller vid 68 av länets kyrkor - från Ankarede i norr till Lillhärdal i söder. Musiker och konstnärer ska då göra sina personliga tolkningar på temat "tystnad".

Sanslös action bland Sagopersiens sanddyner
Ett riktigt mastodontspektakel har premiär på bio i kväll i Östersund. "Prince Of Persia: The Sands Of Time" är tekniskt virtuos, ofta vacker, men sanslös aktion i två timmar.