Utan cykel Vättern runt

100520

Hör förre politikern som tycker att det finns gränser för hur långt man kan skjutsa skolbarn, hör om SVT:s jättestatsning inför ett aktuellt bröllop, hör om måleri och inredning och om fortsatt satsning mot en Svensk Klassiker - Lyssna!

Man kan inte skjutsa skolbarn hur långt som helst
Två skolor ska läggas ned i Bergs kommun. Ett beslut som föregåtts av både hätska politiska diskussioner och hot.  Skolnedläggningar är känsligt, det kan Leif Persson i Lit bekräfta. Han jobbade i många år som socialdemokratisk politiker i Östersunds kommun och var med om att lägga ner flera byskolor.

Victorias bröllop blir SVT:s största sändning någonsin
Inför prinsessbröllopet den 19 juni drar Sveriges Television igång den största och mest omfattande sändningen som TV-bolaget någonsin gjort. 67 kameror ska skildra vigseln, kortegen och bröllopsmiddan och sändningen ska gå ut över stora delar av världen.

Stort behov av fordon inför Vättern runt
Björn Nordquist satsar vidare för att klara den svenska motionsklassikern. Vasaloppet är avklarat, nu stundar närmast 300 kilometer cykling Vättern runt. Men nåt att åka på har han inte ännu...

SM-målare med inredningsplaner
Andreas Gärdin-Hyttsten är den unge målarlärlingen från Östersund som tävlar i Yrkes-SM i måleri i Göteborg just nu. Han älskar att tapetsera och dekorera och har ett stort intresse av inredning och tror att alla inredningsprogram i TV har lett till att allt fler fått inspiration att förändra sina hem.