Torsdag 30 september 2010

Patrik Sandell kör för seger i VM-rallyt i Frankrike

För en månad sedan vann Patrik Sandell från Östersund och kartläsaren Emil Axelsson det tyska VM-rallyt. Det var den svenska duons första seger i ett asfaltrally. Nu har de chansen igen, i det franska VM-rallyt i i Alsace-regionen. Patrik Sandell är i Frankrike och förbereder sig för start i morgon...

Patrik Sandell och övriga teamet har varit på plats i Frankrike och förberett sig inför VM-deltävlingen sedan i måndags.

Duon ligger just nu på fjärde plats i VM-sammanställningen med två deltävlingar kvar. Upp till ledaren saknas för närvarande 22 poäng,.Seger i en deltävling ger 25 poäng och Patrik Sandell tror att möjligheterna till avancemang och att komma med i toppstriden är goda.

- Det gäller att vi har ett bra resultat i helgen. Chanserna till seger i Frankrike är lika stora som i Tyskland, säger Patrik Sandell.

Rally de France består av 20 specialsträckor på sammanlagt drygt 35 mil. Rallyt startar fredag morgon och avslutas söndag eftermiddag. Då körs sträckor som passar den svenska duon bra. En sträcka är otroligt snabb och där känner sig Patrik Sandell säker på att vara snabbast av alla ekipage.

- Är vi med i matchen fram till söndag ska vi kunna avgöra då, avslutar Patrik Sandell.