Ulrika Frisk, Åre är finalist i tävlingen Årets Hemmakock 2010
Tisdag 5 oktober 2010

Ulrika i Åre kan bli Årets Hemmakock

I dag har de fyra slutliga finalisterna i tävlingen Årets Hemmakock utsetts och Ulrika Frisk, Åre är en av de som 20 oktober finaltävlar i Stockholm.
Ulrikas meny är kanske extra intressant då den innehåller Västerbottensost i både förrätt och huvudrätt, eftersom Västerbottensosten firar 100 år i år.

Det är 25 delfinalister som nu har blivit fyra finalister som tävlar vidare i Årets Hemmakock 2010 och tar sig an den tuffa uppgiften att laga sina bästa vardagsmenyer live på scen i Stockholm den 20 oktober.

Tävlingen arrangeras av Tasteline.

Det är tre lag och en ensamtävlande hemmakock gör upp om titeln Årets Hemmakock, och det är just Ulrika Frisk som tävlar ensam.

– I år har vi fått in många inspirerande och smakfulla bidrag och det har inte varit lätt att utse fyra finalister bland landets alla duktiga hemmakockar. De bidrag som nu är i final är utmärkta vardagsmenyer med det lilla extra och det kommer att bli otroligt spännande att se dessa menyer tillagas av finalisterna live på scen i finalen, säger Magdalena Kvarning, chefredaktör på Tasteline.

Det är en jury som korar vinnare och priset utgörs av den prestigefulla titeln Årets Hemmakock 2010 samt en resecheck till ett värde av 25 000 kronor.

De fyra finalisterna är:

  • Alisa Puttonen & Charlie Hahne, Stockholm

- Alisas festtallrik med en päron- och valnötssallad

- Svampfyllda och baconspända älgfärsbiffar med bovete-”risotto”

  • Nada & Azzam Kanan, Stockholm

- Guacamole scampi

- Majskycklinglår med smak av koriander, vitlök och citron med libanesisk couscous, rostade

pinjenötter och torkad aprikos

  • Oscar Sihlén & Jörgen Andersson, Stockholm

- Crème Vischyssoise med räkor

- Parmesanstekt kyckling med ratatouille och basilikaolja

  • Ulrika Frisk, Åre

- Blandsallad med Waldeckerchips och Västerbottensoststavar

- Rostasfilé, ugnsbakad färskpotatis och Västerbottensostcrème

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".