Woody Allen. Foto: SVT Bild
Fredag 29 oktober 2010

Premiär för Woody Allens 40:e film

Bio: Du kommer att möte en lång mörk främling
4:29 min

I kväll får Woody Allens nya komedi premiär. "Du kommer att möta en lång mörk främling" är den amerikanske komikern och filmregissörens 40:e film.

- En härlig soppa av pinsamheter! Det är vår recensent Martin Thomas Dahlströms omdöme om filmen.

Woody Allen är produktiv och har sagt att han vill slå sin förebild och idol Ingmar Bergmans 42 egenregisserade filmer. 74-årige Woody Allen är populärare än på mycket länge i Sverige när nya filmen nu går upp på biograferna.

Vår recensent sammanfattar filmen såhär:
Livet är aldrig enkelt. Det står klart för samtliga karaktärer i Woody Allens 40:e film som lever sina liv i jakt på lyckan i New York, men det är bara pinsamheterna som hopar sig hur de än försöker.

Anthony Hopkins spelar gamle rike Alfie som skiljer sig och jagar småflickor. Hans frånskilda hustru börjar tro att hon varit Jeanne d´Arc. Antonio Banderas är en ryggradslös gallerist. Här är författaren som stjäl en som han tror avliden väns manus, flickan som ska gifta sig som faller för en gammal charmör.

En pinsam soppa som i sin (cyniska) kompromisslöshet växer till en av Allens allra bästa filmer.

Topp-betyg: 5 P4-antenner!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".