Johan Tegnhed, chef Arbetsförmedlingen Östersund. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio.
Onsdag 24 november 2010

Bredda dig i ditt yrkesverksamma liv

Johan Tegnhed AF-chef om Byggelit-konkurs
4:13 min

Det är små möjligheter att få nya jobb inom trävaruindustrin för de anställda vid Byggelit som blir utan jobb om konkursen som begärts blir verklighet. Nu för tiden kan man inte förvänta sig att man ska kunna ha samma jobb hela livet.

- De tiderna är förbi, säger Johan Tegnhed som är chef för Arbetsförmedlingen i Östersund.

Spånskivetillverkaren som har 130 anställda har begärt sig själv i konkurs och en konkursförvaltare har tillsatts för att undersöka möjligheterna att rädda verksamheten.

Arbetsförmedlingens chef Johan Tegnhed tycker inte att de anställda vid Byggelit ska sitta och vänta på definitivt besked, utan börja göra något själva direkt. Det handlar i dag om att utveckla och förbättra sin kompetens för att ha chans till jobb eftersom konkurrensen om de jobb som finns är stor.

- Vänta inte på att eventuella uppsägningstider börjar gå mot sitt slut. Börja jobba direkt och titta på nya arbeten, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".