1 av 4
Per-Erik Rönnestrand, länsidrottschef och Gun Fahlander, ordförande i organisationskommittén för skidskyttetävlingarna i Östersund. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio.
2 av 4
Skjutvallen vid VC-premiären i skidskytte. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio.
3 av 4
Publik vid världscup-premiären i skidskytte i Östersund. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio.
4 av 4
Gun Fahlander, ordförande i organisationskommittén för skidskyttetävlingarna i Östersund. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio.
Onsdag 1 december 2010

Miljoner måste investeras i skidskyttestadion

Gun Fahlander och Per-Erik Rönnestrand
6:33 min

– Vill vi ha världscup-tävlingar i skidskytte i Östersund i fortsättningen så krävs investeringar, annars finns det andra orter som vill ta över. Det säger länsidrottschefen Per-Erik Rönnestrand.

De miljoner som måste investeras i en bättre anläggning kommer att tjänas igen i ett marknadsvärde, menar han.

Gun Fahlander, ordförande i organisationskommittén för skidskyttetävlingarna i Östersund, hoppas att Östersunds kommun prioriterar skidskyttestadion när man jobbar med anläggningar.
– Vi  har inlett ett samarbete och det ser vi fram emot, säger hon.

IBU - internationella skidskytteorganisationen - tycker att Östersund måste förbättra området runt stadion för att få fortsätta arrangera världscupspremiären. Det handlar om sk administrativa byggnader, framför allt är det utrymmen för tevesändningar som behöver byggas ut för att Östersund ska ha möjlighet att fortsätta vara värd även efter 2013.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".