1 av 7
Daniel Larsson rör ihop deg.
2 av 7
Sandra Molander rullar matbullar.
3 av 7
Hemkunskapsläraren Märit Östberg och Ebba Seger.
4 av 7
Trekantiga grynbullar som snart ska in i ugnen.
5 av 7
Grova bullar med russin och linfrö.
6 av 7
Provsmakning av dagens bröd.
7 av 7
En del av dagens brödproduktion på avsvalning.
Onsdag 2 februari 2011

Det jäser i Myrviken

Bakning i Myrviken
11 min

Förra året gjorde högstadieeleverna i Bergs kommun en elevcafébrödbok - full av brödrecept. Ett projektarbete som leddes av hemkunskapsläraren Märit Östberg.
Häromdagen var hon i Myrvikens skola , då klass 9 A bakade flera av de bröd som finns i boken. Stefan Hanberg åkte dit i förhoppningen om att göra ett välgräddat reportage.

I Elevcafébrödboken finns tips om hur kan undvika misstag vid bakningen, ett avsnitt om brödets historia, och våra sädesslag och hur man bakar surdegsbröd - men framför allt : en lång rad recept på matbröd - potatisbröd, grötbröd, perstampbröd, råglimpor med messmör, julbröd med äpple,hurtbullelimpa, kärleksbröd med rödbetor Här finns bröd från olika landskap och flera recept har en internationell prägel; vridna oliv och tomatbaguetter, italiensk foccacia, och pizzabullar, indiskt naanbröd, pita bröd, bagels och brötchen, men också en del sötbrödsrecept.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".