Anders Södergren och frun Lisa framför nya huset i Östersund. Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio.
Tisdag 8 februari 2011

Anders Södergren bygger sig i form inför VM

Anders Södergren inför Skid-VM - del 1
2:54 min

Femmilsspecialisten Anders Södergren tycker om att tävla i Holmenkollen och laddar inför Skid-VM med att bygga på sitt hus. Han ser fram emot mästerskapen på den plats där han redan vunnit femmilen flera gånger.

- Norge är skidåkningens Mecka, säger Anders Södergren.

Anders Södergren varvar skidträningen med husbygge och mys med familjen, men framförallt handlar det nu om träningsläger på höghöjd i Italien med resterande VM-truppen, som förövrigt har rekordmånga länsåkare i år.

Innan VM börjar i Holmenkollen är det också världscuptävlingar i Drammen.

Anders Södergren är född och uppvuxen i Näcktjärn, 1,5 mil väster om Söderhamn och kom till Östersund när han gjorde lumpen. I fjol var han med i det svenska herrlag som vann OS-stafetten i Vancouver och för det fik Svenska Dagbladets Bragdguld.

Anders Södergren är en av Sveriges 19 längdåkare vid Skid-VM i Oslo som startar den 23 februari. Herrarnas femmil avslutar tävlingarna söndagen den 6 mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".