1 av 2
Magnus Nilsson i köket.Foto:Maja Hanberg
2 av 2
Det gamla spannmålsmagasinet i Fäviken, som numera är restaurang. Foto:Maja Hanberg
Onsdag 16 februari 2011

Matkreatören i Fäviken

Magnus i Fäviken
8:47 min

Han gillar att experimentera och har blivit internationellt känd för sin matkonst. Veckorna innan vi besökte den tjugosjuårige krögaren och köksmästaren Magnus Nilsson hade han varit i London, Paris och Milano och visat upp sitt kunnande.

I det stora gamla spannmålsmagasinet i Fäviken utövar han sin matfilosofi som utgår från självhushållet i gamla tiders fjällgårdar - att så långt det är möjligt använda de råvaror som finns på gården och i närområdet.

Det tvingar Magnus Nilsson att vara kreativ - han experimenterar och har framställt egen vinäger genom att lagra ättika i en utbränd granstubbe, och har gjort egen kapris av ringblomsknoppar och rönnbär.

Samtidigt använder han gamla metoder för att göra livsmedel hållbart, som torkning, saltning och han provar olika former av mjölksyrning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".