måndag 22 augusti 2011

Statsministern besökte Östersund

6:30 min

Statsminister Fredrik Reinfeldt besökte Östersund under måndagen. Fredrik Reinfeldt gör regelbundet den här typen av resor, där han besöker arbetsplatser runt om i landet.

I Östersund kom det att handla mycket om momsen. Restauranger kommer att få sänkt moms - men inte frisörer. Reinfeldt försökte trösta med halverad arbetsgivaravgift för unga - som det är gott om i frisersalongerna.

Pia Deimo som driver en klinik för bl a hår- och hudvård fick en pratstund med statsministern:

-Vi pratade om vår bransch utvecking, att det utbildas för många frisörer och att det borde vara gynnsammare att bygga upp större frisörföretag. Han lyssnade och verkade förstå problemet. Vi får väl se i framtiden om det blir sänkt moms för oss frisörer, säger Pia Deimo. som tyckte det var bra att få träffa Fredrik Reinfeldt.

Statsministern själv tyckte det kändes bra att göra studiebesök hos frisören, även om han erkände att han själv med sitt hår sällan behöver gå till frisören. Regeringen kommer inte att föreslå sänkt moms för frisörer, sa Fredrik Reinfeldt:

- Vi är ansvarsfulla och säger att allt får inte plats, så det kan inte bli momssänkning för frisörer nu. Men vi vill sänka i branscher där många unga jobbar, ska alla få jobb måste vi också utveckla tjänstesektorn, säger han och fortsätter apropå att så många utbildar sig till frisör:

-Vi bör uppmuntra unga att göra aktiva val men också att man kommer vidare om det inte finns tillräckligt med jobb att få, så att man får omställningskraft. Då blir det mer kopplat till den efterfrågan som verkligen finns.