tisdag 23 augusti 2011

Läckert höstmode på fjället

5:57 min

Mode för aktiva, visst finns det!

Höst är inte bara kallare väder, regn och vackra färger.  Hösten är också ett utmärkt tillfälle att börja om eller varför inte börja med något nytt. Ut och gå raska promenader, spring, cykla, gå på gym, vandra på fjället - det finns hur mycket som helst att göra under hösten om du vill vara eller bli mera aktiv.

Sissi Kewenter som jobbar med design och produktion av fritidskläder i Åre berättar att det går utmärkt att kombinera ett aktivt liv i funktionella kläder med mode och trender.

Sissi som själv gillar att vara ute och vandra på fjället är klar över vad som gäller på klädfronten:

-Det som är trend är funktion och passform, materialval. Ska du ut och gå på fjället vill du ha nåt som står emot väta och vind, då spelar materialet roll. Funktionskjolar och ordentliga kängor är bra.

Sissi gillar färg och tipsar om att det kan man ha hur mycket som helst av på mycket av strumpor och mössor och på så sätt skoja till hela utstyrseln. De tyngre plaggen har oftare neutrala färger. En bra jacka kostar mycket, då kanske man köper den och byxan i mer neutral färg. Men med en färgglad halsduk till blir det genast snyggare!

Enfärgat är en tydlig trend i höst, berättar Sissi:

-Man hittar mer och mer funktionsjackor i härliga färger, det är jätteroligt. I fjol började vi se lila och grönt, de färgerna är stora också den här hösten. Rött och orange och gult är också helt ok nu, inte bara svart. Däremot inte så mycket mönster, hellre enfärgat med enstaka mönstrade inslag, tipsar Sissi.