torsdag 13 oktober 2011

Guru tror Jämtlands mat kan locka turister

4:18 min

Det finns stora förhoppningar om att matkulturen här ska locka fler besökare och vara en framgångsfaktor i länets utveckling.

Jämtlands matambassadör Fia Gulliksson var nyligen på Ölands skördefest och träffade Erik Wolf som är ordförande för Internationella föreningen för mat-turism som berättade hur länet kan göra för att bygga upp ett rykte som lockar hungriga turister.

Erik Wolf i Internationella föreningen för mat-turism har aldrig varit i Jämtlands län men har läst en del om matprodukterna och matkulturen här, berättar han.

För att locka matturister från hela världen gäller det att först övertyga och locka folk att komma till Skandinavien, sen Sverige och sen Jämtland., säger han. Det finns flera utmaningar som Erik tror kräver att Jämtlands län blir partner och samarbetar med andra regioner i Sverige, Norge eller till och med Finland.

Framför allt gäller det att ha en tydlig strategi för hur arbetet ska göras, börja på hemmaplan och låta ryktet om länets mat sprida sig, säger Erik Wolf.