Måndag 12 december 2011

Han gör en ny skidfilm i Åre

13 min

För drygt en vecka sen hade skidfilmen "Anima" jämtlandspremiär i Åre. Världspremiär hade den på ett fullsatt Café Opera i Stockholm i november. Bakom det hela ligger Adam Falk, som redan nu påbörjat inspelningen av nästa film på plats i Åre.

Adam Falk och kollegan Nicke Jakobsson i företaget Winter Project har just varit i Åre och påbörjat inspelningen av nästa skidfilm.

- Jag tror att om man gör något man tycker om och har kärlek för så märker folk av det, man ska inte ha så mycket fokus på pengar. Gör man något med själen så hittar pengarna till en, säger Adam Falk.

De börjar filma i december och åker runt i världen och letar filmplatser med bra snö, fram till maj.

- Vi försöker förmedla känslan där vi är och åker och filmar det. Det är kul också att hitta lite nya och oanvända miljöer. Tittaren ska helst känna "shit, vad roligt de har".

Adam Falk åker även runt och föreläser om hur man producerar skidfilmer, i förra veckan besökte han Åre gymnasieskola.

- Jag förökser får folk att hitta sin inre kreativitet och gå ut och filma vad som helst, och bara försöka hitta sin grej och en egen stil.

Någon dyr utrustning behövs inte, menar han.

- Nu för tiden är det rätt billigt, du kan filma med din telefon egentligen. Det handlar bara om vilket sätt man filmar och redigerar på.