onsdag 14 december 2011

Strippklubb till Mörsil - hur blev det i Särna?

5:34 min

Efter nyår tar en ny ägare över det anrika värdshuset Brinkeboda i Mörsil. Det ska bli restaurang och underhållning - och även striptease på scen. Krogägaren Dragan Bratic har sedan tidigare andra klubbar, bland annat i Särna i Dalarna.

Dragan Bratic bor själv i Habo som ligger i Jönköpings län och han har sedan tidigare tre strippklubbar i Sverige. De ligger i Karlshamn i Blekinge, i Edsvära i Västergötlands län – och i Särna i norra Dalarna. Det har väckt en del reaktioner på orterna, men Dragan Bratic tycker att den dåliga publiciteteten är journalisternas fel. I Särna är befolkningen positiv, enligt honom.

P4 Jämtland ringde upp Helena Adolfsson som är ordförande i Särnas turistförening. Och hon håller inte riktigt med om den positiva bilden även om de starkaste känslorna mot verksamheten verkar ha lagt sig i bygden.

#link=279392#        #link=280093#         

Martin Hanberg

martin.hanberg@sr.se
#link=230649#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista