Ulf Karlsson är ny landslagschef för svenska skidlandslaget men har tränat en lång rad idrottsstjärnor under åren. Foto: Johanna Vackdahl/Sveriges Radio.
Onsdag 2 maj 2012

Landslagschef och coach som inte vill bestämma

Ulf Karlsson, chef svenska skidlandslaget
14 min

Hör nye landslagschefen för svenska skidlandslaget Ulf Karlsson om ledarskap, framgångsrecept, sola i Karlstad, Frödings poesi och om att han inte gillar att fiska - fast han har en egen båt i Vänern!

Ulf Karlsson är värmlänning och gillar Sven-Ingvars, Fröding, Värmlandssången och i princip allt annat som har med hemtrakterna att göra.

Just nu är han ny landslagschef för svenska skidlandslaget - men har tidigare varit förbundskapten för svenska friidrottslandslaget, tränat ishockeylaget Färjestad, simhopparen Anna Lindberg, skidskytten Carl-Johan Bergman och slalomåkare och seglare på elitnivå.

En riktig multi-tränare alltså - som flera gånger utnämnts till landets mest framgångsrike tränare.

Han besöker Östersund för att föreläsa om ledarskap och menar att det sämsta en tränare och coach kan göra är att bestämma.

#link=279392#        #link=280093#         

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".