1 av 2
Ruben Madsen, surströmmingsakademin
2 av 2
Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
STORSJÖYRAN

Grillat mest poppis på Krogstråket

Matspaning på krogstråket med Johanna
10 min

Krogstråket vid årets Storsjöyra har öppnat och det är många sorters mat som bjuds, även en del lokalproducerat.
– Cirka 20 procent av det vi bjuder på är från länet, svampen har jag till och med plockat själv, berättar krögaren Peter Cronheden.

Peter Cronheden som arbetar tjugonde året på Krogstråket är nöjd med starten, trots det kalla vädret. Många besökare vill njuta av maten - bland annat bjuds jämtländsk pizza med souvas.

– Typiskt krogstråket är bra grejer, sånt som folk vill ha - och det är oftast grillat, berättar Peter Cronheden.

Surströmmingsakademien är förstås på plats också - Ruben Madsen gillar att vara på krogstråket för att förmå fler att lära sig njuta av den norrländska delikatessen.

– Surströmmingstapas bjuder vi på, det är ett bra sätt att introducera människor till den här härliga rätten, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".