Sidtoppen på m.sverigesradio.se före och efter förändringen

Mindre menyer i mobilen

I blogginlägget  beskrev vi "balksjukan" som drabbar så många mediasajter. Det är de horisontella menyerna längst upp, som skjuter ned det journalistiska innehållet utom synhåll. I mobilen är det förstås ännu viktigare att hålla menyerna i schack eftersom skärmarna är så mycket mindre.

Därför har en menyrad tagits bort från m.sverigesradio.se. Det har blivit ett svart fält mindre och därmed tjänar vi i höjd på sidan. Inga menyer har egentligen tagits bort, utan det är en grafisk förändring där orden "Innehåll" och "Sök" har ersatts av endast ikoner. Det lilla kugghjulet som fanns längst upp till höger har flyttats in i huvudmenyn (och funktionen att byta mellan mobilsajten och datorsajten finns kvar i sidfoten). På detta vis upplevs Sveriges Radios mobila webbplats som lite mindre topptung utan att förlora i tydlighet. Om du klickar fram huvudmenynkommer du också att se att innehållet i den sorterats tydligare.

Vad tycker du om resultatet? Kommentera gärna eller hör av dig på andra vis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista