Skärmdump på tidslinje-funktionen
1 av 2
Tidslinjen i ett hopfällt läge
Skärmdump på tidslinje-funktionen
2 av 2
Tidslinjen i ett hopfällt läge
Uppdatering av Tidslinje

Tidslinje med hopfällda inlägg

I den tidslinje som ofta används av redaktioner visas alltid det första inlägget i utfällt läge. Detta tar då ofta för mycket plats i enheter med mindre skärmar. För att ge en tydligare och bättre överblick i tidslinjen har vi därför skapat en tidslinje där alla inlägg visas hopfällda från start.

Att skapa en tidslinje med inlägg i kronologisk ordning är ett användbart sätt att presentera en sammanfattning av ett längre händelseförlopp.

Redaktionerna använder ofta en tidslinje där antingen det första, eller alla inlägg visas utfällda. Det första inlägget som alltid är utfällt tar då ofta för mycket plats i de enheter som har mindre skärmar. Detta leder då till att användaren får en sämre överblick av händelseförloppet som återges i tidslinjen.

Vi har därför vidareutvecklat tidslinjen med möjligheten att visa alla inlägg på en tidslinje hopfällda. Vi passade också på och putsade till designen för att öka fokus på det inlägg som användaren läser för tillfället.

Ursprunglig idé till tidslinjen kom från Liv Widell, grafiker på Ekot, och byggdes av Niklas Emilsson, utvecklare på Digitala medier. Tilläggsidén för denna version kom från Viktor Mattsson, webbredaktör på Ekot, och genomfördes av Magnus Suneson, utvecklare i Digitala insatsstyrkan.

Plus
Snabbt att vidareutveckla eftersom det var välskriven kod.

Minus
En tanke till nästa gång är att man vill ha konfigureringsmöjligheter lagda i data-attribut istället för att använda CSS-klasser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista