Musikhjälpens engagemangssida
1 av 2
Musikhjälpens engagemangssida
Musikhjälpens engagemangssida med insamlat belopp
2 av 2
Musikhjälpens engagemangssida med insamlat belopp
Musikhjälpen

Engagemang knyts samman med insamlat belopp

Musikhjälpen sänder årligen live en hel vecka och samlar in pengar för välgörande ändamål. Det är publikens engagemang som står i fokus och räddar liv. Tidigare år har engagemangens sidor saknat information om vad som samlats in för respektive engagemang, som användare har man då behövt besöka en ytterligare sida för att få reda på det. I år har vi därför utvecklat en funktion som presenterar varje engagemangs insamlade belopp på dess egen sida.

Sedan 2008 arrangerar P3 varje år insamlingseventet Musikhjälpen som under en 150 timmar lång livesändning uppmärksammar och samlar in miljontals kronor till en undangömd humanitär katastrof.

Publiken bjuds in att att hjälpa till i insamlingen genom att registrera engagemang och insamlingsbössor. Alla engagemang får sedan en egen sida där publiken kan ta del av vilka olika insamlingar som pågår.

För knyta ett engagemang och dess insamling närmre har vi i år utvecklat en funktion som presenterar varje engagemangs insamling på dess egen sida.

Idé och utförande av sammanknytningen stod Magnus Suneson, utvecklare i Digitala insatsstyrkan för.

Plus
Genom att enkelt kunna hämta information från en insamling kan vi erbjuda publiken en samlad presentation av ett engagemang.

Minus
Om vi haft både insamling och engagemang på ett och samma ställe hade vi sluppit göra extra anrop för att samla ihop informationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista