Digitala insatsstyrkans blogg

"How can you not have a designer?!"

Den frågan (i rubriken alltså) fick vi från våra EBU-kollegor i våras när vi presenterade hur vi tre i Insatsstyrkan jobbar. Och den ställer vi oss också nu när vår grafiker slutar.

Det är svårt att ringa in vad en designer gör - det hela funkar ju även annars, är det lätt att tycka. Fast då bryr man sig inte om ifall någon väljer att lyssna. Eller att klicka på länken. Eller ens förstår att en knapp är en knapp.

Detta kan vi se tydligt i vår statistik, och den som scrollar på den här bloggen kan se i vilka samarbeten vi fått låna in en grafiker - och inte. Nu när Susanne Lindeborg, som vi hade lyxen att få ta in två månader under OS, slutar, så kan ni räkna med fler publiceringar av den gamla typen igen.

Tack för den här tiden Susanne! Vill ni förstå vad vi menar - kolla in bildspelet ovan, med några smakprov, liksom allt vi gjorde under OS. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista