Godkännande Användarvillkor
Personaliseringsprojektet

Så hanterar vi lyssningshistorik från Sveriges Radio Play

För att kunna erbjuda våra användare en så bra upplevelse av Sveriges Radio Play som möjligt kommer vi att börja samla in anonymiserad lyssningshistorik och information om ditt användarbeteende i appen. Detta gör vi för att på sikt kunna erbjuda dig innehåll som är anpassat efter dina individuella önskemål och vanor. Kort sagt en personligare app.

Inom en snar framtid kommer en förfrågan att dyka upp när du startar Sveriges Radio Play där du har möjlighet att godkänna vår insamling av din lyssningshistorik. Du kommer att kunna läsa mer i appen om vad detta innebär och det är även möjligt att i efterhand ändra dessa inställningar på din enhet för att ge oss ditt godkännande vid ett senare tillfälle eller hindra Sveriges Radio från att fortsätta lagra denna information. Detta kan du enkelt reglera genom att slå på/av funktionen i menyn under Inställningar & Hjälp i din app.

Den information vi efter ditt godkännande tar del av är vad du lyssnat på i appen och vilka program du valt att markera som Favoriter. Att informationen som samlas in är anonymiserad innebär att den inte kan kopplas direkt till dig som enskild användare av appen. Informationen innehåller inte heller några personliga uppgifter såsom namn, e-postadress eller IP-nummer. Datan delas med våra samarbetspartners men information om dig som enskild användare kan varken spåras av dem eller av Sveriges Radio.

Väljer du att inte tillåta datainsamling kan detta innebära att du riskerar att gå miste om en rad användaranpassade funktioner vi arbetar med att utveckla. Vi hoppas därför att du vill vara med och utforska hur Sveriges Radio Play kan bli en bättre app för just dig.

I faktarutan kan du ta del av våra datalagringsprinciper. Vill du veta mer om personaliseringsprojektet finns en utförligare beskrivning i blogginlägget "Därför startar vi personaliseringsteamet". Du kan också bli först med att betatesta nya funktioner genom att gå med i vår testgrupp.

 

Våra datalagringsprinciper (för personaliseringsprojektet)

På Sveriges Radio är vi transparenta med vilken typ av data vi lagrar, hur det görs och vad den används till.

Vårt syfte med datalagringen är att förbättra utbudet och upplevelsen av vårt erbjudande samt tillgängliggöra innehåll baserat på individuella användares behov och intressen. Vi lagrar inte mer information än vad vi anser nödvändigt för att uppnå syftet och raderar den data som inte är motiverad att lagra på samma grund.

Varje användare har själv möjlighet att bestämma om Sveriges Radios personaliseringsprojekt får lagra dennes individuella data eller inte och vi delar inte med oss av information till tredje part utan den individuella användarens samtycke.

All datahantering sker på ett sätt som inte skadar vår publiks förtroende för Sveriges Radio.

Relaterat

Mer om Personaliseringsprojektet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".