.
.

Vi rekryterar testpublik i hundratal – vill du också vara med och hjälpa till?

Personaliseringsteamet knyter just nu kontakter över hela landet. Målet är att bygga en grupp testare bland allmänheten som tidigt kan komma med synpunkter på våra idéer och app-funktioner.

21 maj 2018:
För närvarande har vi inget behov av att utöka vår testpublik, men det kommer nya tillfällen framöver. Vill du vara med då, så kontakta Sveriges Radios supportforum:
kundo.se/org/sverigesradio/

Hur vet vi att vi bygger en app som kommer användas av publiken?

I Personaliseringsteamet jobbar vi med att skapa nya funktioner och innehåll till Sveriges Radio Play-appen. Vi har byggt en rekommendationsmotor som lär sig vad du gillar att lyssna på och tipsar dig om mer lyssning. Vi har sorterat Sveriges Radios dokumentärer efter ämne och samlat dem i vinklade paket som true crime-samlingen “Svenska ligor”.

Vet vi att vi utvecklar rätt?

Så här mitt i utvecklingen av vår senaste idé är det på plats att fråga oss själva vem som vill ha det vi bygger. Ytterst handlar det om att vi har ett public serviceuppdrag att förvalta och måste använda våra resurser för att göra sånt som verkligen kommer publiken till nytta. Varje ny idé måste testas mot publiken så tidigt som möjligt och hinner förändras under arbetets gång så att den funktion som till slut släpps i Sveriges Radio Play skiljer sig markant från den första skissen. 

När vi påbörjade personliga rekommendationer eller underkategorier för dokumentärer så hade vi förstås hypoteser om vilka vi tror ska använda dem men hur kan vi utreda våra hypoteser längs resans gång utan att ägna månader åt att bygga en komplett funktion innan vi kan säga att vi vet att vi byggt något som användarna förstår och vill ha?

Testar oss fram

Som ett steg i vårt arbete med att arbeta med att testa våra teorier kring vilka funktioner som är värda att lägga tid på att bygga så gör vi djupintervjuer med användare, vi testar på kollegor , A/B-testar direkt i appen och vi analyserar miljontals tillfällen då personer använt vår app. Som ännu ett verktyg i den lådan bygger vi nu en större grupp personer som ska få vara med och testa våra idéer och halvfärdiga funktioner. Tanken är att vi ska kunna skicka ut beta-appar, enkäter skisser till Testgruppen och försöka ta reda på om det vi bygger är något för dem och hur vi kan göra våra app-idéer ännu bättre.

Vi behöver din hjälp

Med hjälp av lokalkanalernas publiknätverk rekryterar vi just nu hundratals personer från stora delar av landet som vill vara med oss och utveckla Sveriges Radios digitala produkter vilket känns superroligt och i rätt anda för public service.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista