carplay skärm i bilen

Nu stödjer vi Carplay

Nu blir det både enklare och säkrare att lyssna på Sveriges Radio i bilen. Under oktober har vi släppt en första version av Carplay i Sveriges Radio Play.

Vad är Carplay?
I korthet går Carplay ut på att du kopplar ihop din Iphone med din bil och får på så sätt tillgång till ett för bilkörning anpassat gränssnitt, direkt på en skärm i bilen. Där kan du sedan styra de appar du har installerade på din iphone som har stöd för Carplay. Där vill vi så klart att Sveriges Radio Play ska finnas med. Stöd för Carplay kräver idag en hyfsat ny bil, men det är något vi tror kommer bli mer och mer tillgängligt för er användare.


En första version
Under sommaren har vi testat och utvecklat och nu släpper vi en första version med Carplaystöd. I den blir det möjligt att via bilens inbyggda skärm lyssna på hela Sveriges Radios kanalutbud. Alltså även de kanaler som endast funnits tillgängliga på webben tidigare och inte i bils FM-radio. Dessutom kan mobilen ibland ha bättre mottagning än FM.

För att använda Sveriges Radio Play med Carplay – kolla så att du har version 7.10 eller senare av appen.


Planen framåt
Vi kommer att utvärdera hur Carplay används och vad ni som använder den tycker och därefter besluta hur vi går vidare. En funktion som inte kom med i denna första version, men som kan komma senare, är möjligheten att komma åt sina nerladdade program direkt i Carplay.

Vi har också tittat på Androids motsvarighet, Android Auto. Men då stödet för Android Auto idag inte är så stort väljer vi att börja med Carplay.


Vi vill veta vad ni tycker
Vi vill såklart vet vad ni tycker och önskar ha tillgång till i bilen. Ta gärna kontakt med vårt supportforum och berätta.

Här hittar ni Apples sida om vilka bilmodeller som har stöd för Carplay: https://www.apple.com/ios/carplay/available-models/

/Appteamet, Sveriges Radio

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".