1 av 2
Woody Allen. Foto: TT
2 av 2
Maria Brander. Foto: Björn Berglund/SR
FILM

Vad händer med Woody Allen och hela Hollywood nu då?

11 min

Woody Allen är en av världens mest hyllade regissörer. Men nu har hans adoptivdotter Dylan Farrow återigen anklagat honom för sexuella övergrepp. Hur påverkar det här hans ställning? Hur påverkar det här filmbranschen? Vi frågar Maria Brander, filmjournalist på Expressen.

Woody Allens filmer hyllas och vinner ofta priser och stjärnskådisarna står i kö för att få jobba med honom. Cate Blanchett är favorittippad som Oscarvinnare för sin roll i hans senaste film Blue Jasmine.

Men det är ju inte därför alla pratar om honom just nu. Hans adoptivdotter Dylan Farrow, som han hade tillsammans med Mia Farrow, har nu återigen anklagat honom för sexuella övergrepp som han skulle ha utfört på henne då hon var sju år.

I ett öppet brev i New York Times nekar Allen och radar upp massa "bevis" för att han är oskyldig. Till exempel att han lider av svår klaustrofobi vilket gör att han omöjligt skulle kunna varit bekväm i att begå övergreppen på den lilla vind som Dylan Farrow berättar att det skett.

Ord står mot ord. Vi ska inte spekulera i vilken berättelse som stämmer men däremot tänkte vi snacka lite om hur dom här anklagelserna egentligen påverkar Hollywood.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista