Cherrie sjunger till förorten med en storasysters röst

6:07 min

Cherrie är aktuell med debuten "Tabanja", en låt som blivit hyllad av musikjournalister. I vår intervju med henne talar vi om låtens innebörd och hennes oro för ungdomar i förorten samt hur hon hoppas att hennes musik kan göra riktig skillnad. 

Cherrie beskriver Tabanja som en låt om oro. En oro för bristen på valmöjligheter för unga i förorten, och att de på grund av detta lever liv som de inte vill leva. Hon vill inte romantisera förorten, hon menar hellre att hon talar som en orolig storasyster.

– Vi skulle ha med två likbilar i videon, symbolmässigt, och två dagar efter inspelningen hade två yngre killar som jag känt och växt upp med gått bort i ett skottlossningsdrama. Bara en sån sak. Det blir på allvar. Äkta. Jag menar varenda ord [av Tabanja] och det är inte på skoj.

Förorten behöver mer än bara bra initiativ

Cherrie menar att Rinkeby var hennes räddning och att hon hoppas kunna ge tillbaka med hjälp av sin musik. Hon talar om att det redan finns många väldigt bra initiativ men också att det behövs mer än så.

– Det behövs hjälp utifrån också, från folk som bestämmer. Och resurser. Jag vet att det finns många som vill göra bättre ifrån sig för sitt samhälle, men jag har sett att många inte får chansen de förtjänar.

Hon fortsätter:

– Visst finns det finns hjälp för unga att få men det finns ett stort mellanrum [mellan de som hjälper och de som ger hjälp] där den ena inte vet att den andra existerar. Och att vi alla kan hjälpas åt, förklarar hon. 

Just nu är Cherrie aktuell i remixen av Michel Didas ”Höru mej Bae” som även gästas av kollegerna Sabina Dumba, Seinabo Sey, Mapei och Zara Larsson. Under hösten släpper hon sin EP.

Lyssna på hela intervjun med Cherrie i ljudklippet ovan