Ron Perlman ger en känga till Marvel: "Hellboy är ingen tråkig jävla Iron man"

Förra veckan gjorde skådisen Ron Perlman ett antal intervjuer för att lansera sin nya tv-serie Hand of God. Men det var inte riktigt det han fokuserade på under en intervju med IGN. I stället började han prata om planerna inför en tredje Hellboy-film.

Hellboy 3 är alltså den tredje filmen i den serietidningsbaserade Hellboy-franchisen som regisserades av den spanska filmskaparen Guillermo del Toro. De första två filmerna släpptes 2004 respektive 2008, alltså precis innan seriejättarna Marvel och DC:s superhjältevärldar började slå riktigt hårt. Deras filmer på stora universum, medan Hellboy, som ligger på förlaget Vertigo, existerar i sitt eget lilla universum.

Serietecknaren och experten Jimmy Wallin tycker att det kan vara bra att skapa fler filmer i små universum, istället för Marvel och DC:s nuvarande formula. 

– Marvelfilmerna drar in jättemycket pengar. Folk behöver inte ens känna igen figurerna. Det räcker bara med den där Marvelloggan för att folks ska gå och se filmerna... Och vi har blivit så vana vid deras stil nu. Det är viktigare att skapa filmer med en bra story, säger han.

Jimmy menar att det behövs omväxling, och att det finns ett värde i att bara fokusera på en berättelse i stället för flera.

För att Hellboy 3 ska bli av menar Guillermo del Toro att han behöver 120 miljoner dollar, en blygsam summa i jämförelse med seriejättarnas filmbudget. Men ännu har ingen nappat.

Som svar på en fråga om varför Hellboy är så omtyckt ger Ron Perlman sin egen känga till konkurrenterna.

– He’s a reluctant superhero. He’s not true blue, square-jawed, boring, f**king… I’m not going to mention names. You know who you are, Iron Man, posing as an interesting guy. Sorry, I didn’t mean to go there.

Se hela intervjun med Ron Perlman i Youtube-klippet ovan