Wikblad: det är som att en ens bästa vän genomgått en personlighetsförändring!

Linus Larsson förklarar varför uppdateringar rör upp så mycket känslor!
8:51 min

Tal från Linnea: 

Vi är många som går runt och upplever ett stort svek. Som känner oss oroliga, överkörda, sorgsna, arga och irriterade. Jag pratar om den senaste uppdateringen i iPhone. Så ful. Så mycket värdelösa funktioner. Försämrad. 

Det tar nu TVÅ klick att komma in i mobilen? Varför skulle jag vilja skicka en boll av eld till folk i sms? Och om jag nu skulle vilja det, varför är den så krånglig att få till?

Det är som att en av ens bästa vänner genomgått en personlighetsförändring! Som att man drar ett internskämt och ens vän inte förstår. Inte skrattar längre.

Varför känner man såhär? Varför gnälls det så grovt när instagram byter utseende eller facebook pillar med funktioner man vant sig med? Och framför allt: varför görs de här uppdateringarna överhuvudtaget?

(Linus Larsson är techredaktör på Dagens Nyheter - vi ringde honom för att förklara för Linnea, lugna henne, leda henne i mörkret)


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".