Jenny Rask

Jenny har jobbat på Sporten P4 Västmanland sen 1997. Ni hör henne som programledare och reporter både i riks- och lokala sportsändningar.

Mejla till Jenny: jenny.rask@sr.se

Egna idrottsmeriter?
- Har nog testat på de flesta idrotter förutom motorsport men hade framgångar i golf och basket. Spelade golf på Telia tour och basket i länslaget med Södermanland.

Ditt största idrottsminne?
- Vinter-OS 2002 i Salt Lake City. Det var mitt första stora programledaruppdrag på Radiosporten och mitt första OS som jag upplevt på plats.

Varför jobbar du med radiosport?
- Jag jobbade som idrottslärare och hamnade av en slump här på helgerna och hjälpte till med sportsändningarna. Ett år senare var jag fast anställd och trivs kanon! Sport är och har alltid varit mitt stora fritidsintresse.

Varför ska man lyssna på radiosporten?
- Radion är snabb - ärlig och härlig! Inom radion kan vi enkelt kasta oss mellan pågående matcher och leverera det bästa i en härlig mix. Det är varierande och hoppet är att alla ska gilla något av innehållet. Med webradion kan vi specialisera oss och ge lyssnarna matcher i sin helhet och gå på djupet med referat och analyser.

Det visste ni inte om Jenny?
- Jag är flygrädd - älskar saltlakrits och är beroende av att yoga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".