Johan Bengts (tjänstledig)

Johan började jobba heltid med Sporten P4 Västmanland 2004. Ni hör honom som programledare och reporter när det gäller den lokala idrotten men på senare tid jobbar han också ofta på Radiosporten.

Mejla Johan:
johan.bengts@sr.se

Egna idrottsmeriter?
- Spelat fotboll som högst i division 4 och innebandy i division 2. Spelat handboll med Dalarnas lag i motsvarigheten till TV-pucken. Dessutom har jag tagit mig igenom Vasaloppet 1996 på under tio timmar.

Ditt största idrottsminne?
- Fanns på plats i Globen när Rolf Ridderwall med några minuter kvar av matchen räddade en straff mot Boden som betydde att AIK klarade sig kvar i elitserien i ishockey. Dramatik när den är som värst eller bäst.

Varför jobbar du med radiosport?
- Det är en underbar kick att referera direktsänd idrott både när det gäller i de högre och lägre serierna. Efter att ha refererat en match från början till slut är man nästan lika tömd som spelarna.

Varför ska man lyssna på radiosporten?
- För att det är den enda arenan där du snabbt kastas mellan olika matcher och olika idrotter och får reda på det absolut senaste som har hänt. Eller så kan du få enstaka matcher i sin helhet i webbradion.

Det visste ni inte om Johan?
- Har stora problem (allt är relativt) med bananflugor. Ryser direkt när jag ser en och ser jag många är det hemskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".