Gjorde årets match - och var besvikna

Det var märkligt att gå in i VSK:s omklädningsrum efter bortamatchen mot Assyriska. De hade gjort, vad de tyckte, var säsongens bästa match och ändå fick de inte vara glada. Så hur känns det?

Jag vet inte. Kanske är Oscar Pehrsson den som man ser det tydligast på. Kaptenen ser ruinerad ut när det inte går VSK:s väg och i dag var han dessutom inte på planen.

***

En intressant detalj i matchen var att VSK-ledningen inte fick information om Brage-matchen i tid. Precis innan slutsignalen fick Erik Acar höra att Brage tagit ledningen, enligt egen utsago på presskonferensen.

Brage gjorde segermålet efter 89 minuter och då skall ni veta att det var en fördröjning på nästan 8 minuter mellan dessa matcher. Det vill säga, då hade det gått mellan 10-15 minuter  efter att målet tillkom.

Om det är ett problem? VSK:arna fördröjde mer eller mindre tiden i spelet, sökte hörnflaggor och tog inga risker. Hade de med max en minuts fördröjning fått reda på resultatet så hade de haft 10 minuter att göra mål på. 10 minuter då Assyriska gick tokoffensivt.

Då hade sju mål kunnat vara sex mål och i bästa fall fem mål. Realistiskt? Kanske inte, men det gäller också att maximera sina möjligheter.

***

Vi noterar att Erik Acar tagit har 18 poäng på 16 matcher. Det är ett starkt facit. Dessutom med mindre valmöjligheter än de som Kalle Granath hade. Jag tänker på spelare som VSK varit tvungna att göra sig av med av ekonomiska skäl. Imponerande siffror!

***

Den hårt ifrågasatte Christian Caulker höll dessutom nollan för fjärde gången i år. I ett bottenlag. Utan att vara ordinarie. I rest my case.