Religion ska göra det omöjliga

Jag var nere på gårdagens VSK-träning, den första efter segern mot Assyriska, och hörde mig för med VSK-folket. Och det var huvudtränare Erik Acar som höll gnistan vid liv - med religion.

VSK behöver ju ta in tre poäng och sju mål på Brage och en del av det hänger ihop. Tar man in de tre poängen så försvinner per automatik två mål (minst uddamålsförlust för Brage, minst uddamålsseger för VSK). Men resten då? Det är ju fem till.

Så jag frågade Erik Acar fullt allvarligt om han startar med fem anfallare mot Landskrona på lördag och han svarade lika seriöst:
"Minst", varpå han gick sin väg in i omklädningsrummet.

20 minuter senare var det dags för träning. Då satte citatmaskinen igång och berättade om att han hade pratat med någon som hoppades, men inte trodde, på att VSK fixar det omöjliga.

Därefter utspelade sig följande konversation mellan de två:
Acar: Är du religiös?
Personen: Nej.
Acar: Då så, då kommer du hit på lördag så blir du frälst.

Det är tur att någon håller humorn vid liv när läget är som det är.

***

Och om ni tror att det är för leksamt på träningarna denna sista vecka så tror ni fel. En bit in i träningen så tog Acar med sig hela truppen in från ösregnet och gav nog sin hårdaste avhyvling hittills på grund av bristande engagemang. Innan de gick tillbaka ut i ösregnet och tränade så avslutade han med:
"Vi är starkast tillsammans. Glöm aldrig det!"