När Degerfors blir grönvitt

Det är drygt en timme kvar till match på Swedbank Park. VSK måste slå Landskrona. Högst troligt är att de måste göra det med flera mål. Och framför allt lita på att Degerfors gör sitt.

Det krävs naturligtvis en bragd av VSK för att knipa en kvalplats i detta nu.

Men om vi ska leta efter halmstrån så finns de där.

Det var den 22 juni när Degerfors åkte till Falkenberg och gjorde en av sina absolut sämsta insatser i år. Förlust med 4-0 var snöpligt efter att man slagit topplaget Brommapojkarna med 1-0 i omgången innan.

Reaktionen lät inte vänta på sig. Hemma på Stora Valla väntade Brage. Tre dagar senare väntade ett Brage som precis hade precit inlett vad som skulle bli superettans längsta segerfria svit.

Degerfors körde över Brage. Det slutade 5-0. Kungen i den matchen var Peter Samuelsson som gjorde tre mål.

Och vet ni vad? I förra omgången möttes just Degerfors och Falkenberg. Degerfors stod för årets rekord i antalet avslut i superettan, 29 till antalet. De vann hörnorna med 17-2 och de hade tre skott i målställningen.

Resultatet? Falkenberg vann med 3-1.

Ni förstår vart detta leder. Om VSK skall överleva superettan 2011 så krävs den där typen av reaktion efter Falkenberg igen.

Och Peter Samuelsson ligger faktiskt ett mål efter Branimir Hrgota i skytteligan. Det är en skytteligaseger som VSK hoppas mer än Degerfors på.